What GPU do you have

Discussion in 'Computer Hardware' started by Phym, Mar 13, 2020.

  1. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    Gigabyte amd Radeon rx 5500xt 4gb
     
  2. P_enta

    P_enta
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    1,884
    maybe not enough vram? I used to have a 1060 6gb and when I would play BeamNG it pegged it for vram. On this card it normally uses around 7gb but if I spawn a ton of stuff I can easily get to 15.
     
  3. Jonah Parkinson

    Jonah Parkinson
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    21
    What happens if you turn the settings down?
     
  4. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I have all the settings on lowest and I don't have any AI when I'm driving around. The benchmark showed that my max AI is 20. Also I have 5 items in my repository.
     
  5. P_enta

    P_enta
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    1,884
    try a different graphics card in the machine if you have one
     
  6. Megadog1212

    Megadog1212
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    0
    maybe try reinstalling the drivers?
     
  7. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    620
  8. P_enta

    P_enta
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    1,884
  9. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    620
    Just saying... I don't think it's the VRAM amount/other performance factors of his graphics card that are the issue :)
     
  10. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I've had the same no signal screen when I run it normal or in safe mode and now I periodically will get the fine snowy flickering or static. No real problems with other games like GTA 5 or Borderlands and these I've played a lot longer as far as in-game playing time. Currently I don't have another gpu for me to test out on. I would like to play some of the campaign and other things without having to worry about the game crashing on me.
     
    #150 bandita52, Feb 18, 2021
    Last edited: Feb 18, 2021
  11. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    620
    I would try safe mode, followed by verify game files, and if that fails, contact support.
     
  12. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I did that and played for a little bit then I got out of the game before anything bad would happen
     
  13. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    620
    Does the weird screen stuff happen at all when you play in safe mode? Like, after an hour or two?
     
  14. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    Yes but after a few minutes of either getting things setup or once it's loading up a map and started driving for a bit. I've done all the other stuff and would come to the same conclusion.
     
  15. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    620
    Yeah, at this point, I would contact support directly. They're always super helpful.
     
  16. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I know someone asked me the other day if it's just this game or any others. Well I did a test on another game GTA 5 and played for more than an hour and nothing happened as far as what happened with beamng.drive
     
  17. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I contacted support and not sure when I should hear back from them
     
  18. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I uninstalled the radeon software because I think that's what was causing my computer to periodically crash. It's just a hunch but I'll see if it works.
     
  19. Jonah Parkinson

    Jonah Parkinson
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    21
    Did it work any better this time?
     
  20. bandita52

    bandita52
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    2
    I've got some and bad news about my gpu. I'll be able to keep my gpu and not send it in for service but I'll be getting a check for the prorated amount that I bought the graphics car
    It did for a little bit and then I just wound up reinstalling the radeon software back onto my computer. I'm actually getting a refund check (prorated) since I called and talked to the warranty people and they couldn't figure it out after I explained my situation but on the other hand they said that I don't need to send them the card in and i can keep it till i get another one this time nvidia not amd. I'll figure out what to do with the current gpu till i get the new one.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice