1. Game not starting lately?
    Fixed in 0.19.4.2
    More information available here

    Dismiss Notice
  2. Intel iGPU (6xx series) crashes
    Fixed drivers available!
    Instructions here

    Dismiss Notice

WIP Beta released Trial Mountain 3.0

A scratch built version of this famous fictional track, exclusivly for BeamNG.

  1. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    Yeah, its easy to replace the textures, and I have a complete set that I used with Grand Valley Speedway. The problem occurs when I try to make a separate zip file with a patch that includes the unsanctioned original GT banners. Most of the time the game doesn't read the patch files first and loads the ones in the main map's zip file.

    I deliberatly setup the S-turn and several other spots like after the first tunnel to be like a rally stage, where there's little room for error if you drive too aggressively. There are subtle traps setup everywhere to destroy cars. Its quite a shock if your used to GT's smooth invisible boundaries and this race track leverages the game's physics to get the most fun and challenge.

    Once (if ever) there is full network multiplayer, Id like to make a safe version for league racing, with more barriers and safe runoffs, but for now it seems prefect for keeping things interesting.
     
    #121 Ewanc, Nov 7, 2018
    Last edited: Nov 7, 2018
    • Like Like x 1
  2. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    I find that added brutality something that makes it much more interesting when hotlapping, it adds some of that fear element one has to fight IRL constantly, which often is missed in sims that are too safe, 160kph and touch guardrail, car does not get even a scratch with full realism settings on, what is the fun in that, there is no thrill :p

    This is probably the most perfect track to do hotlapping, while it is in a way easy, it is very difficult to get perfect lap and that braking zone to first tunnel, that is really a challenge to get right, especially with cars that don't like to do trail braking, like all with rear biased weight balance.
     
  3. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    Ewanc updated Trial Mountain with a new update entry:

    New banners, graphical fixes, plus big terrain update.

    Read the rest of this update entry...
     
  4. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    Typo on filename TrialMountian.zip ;)
     
  5. veyasan.ragulan

    veyasan.ragulan
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    131
    I'm liking the new update, but is there a way we can have this update with the GT lore banners?
     
  6. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    thanks! I told the admin about it so it can be renamed correctly.

    Yep, up next will be an add-on that overrides the repository file for the banners. I just haven't got it working with this level yet.
     
    • Like Like x 1
    • Informative Informative x 1
  7. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,254
    I swear I cleared cache correctly...pretty sure...but the curbs are still glitched (super dark textures and says no texture) And a part behind the starting line also is no texture. I'm guessing this map was fixed and I'm just stupid.
     
  8. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    Are you sure there is no other Trialmountain map in mods? There was a typo in filename so new one is not going to overwrite the old one?

    I did check quickly whole track and everything seems to be working fine, so that might be issue if you are absolutely sure you cleared correct cache (I have cleared wrong one few times, there is so many of them with several versions etc :) ).
     
  9. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,254
    So many caches? All I've done was pressing "Clear Cache" when opening the game through Steam.

    And yeah, I noticed there was a typo in the name.
    39f1d6913c1fb09c5a733aa60cbb74fa.png
     
  10. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    The misspelled one is the one you want to keep. Judging from your picture, you kept the old one and are experiencing the bugs from it.

    Collin said it wasn't an issue as long as you were subscribed and it auto-updates because it removes the old one regardless of name change. unfortunately, If you download it manually and have both, it will probably only read the old one because of the name being lower alphabetically.
     
  11. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    Clearing cache that way should handle the active one, I usually clear just certain folder inside of cache so I won't mess up my projects.

    Ninja'd by Ewanc that date indeed indicates old version of the map.
     
  12. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,254
    Aah, alright then. This isn't the repo folder by the way, but I understand. Should I just take the map out, play the game/clear the cache, then put the map back in and play the map or will that still not work?
     
  13. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    Deleting the old ZIP file should be all that's needed. You can delete the cache folder for TrialMountain1 as well if you want.
     
    #133 Ewanc, Nov 17, 2018
    Last edited: Nov 17, 2018
  14. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,254
    Alright then...soooo I cleared cache, redownloaded it, and even deleted the trialmountain folder in Documents and now the screen is black. The UI still appears though. Whenever I aim the camera up in free cam it begins flickering. Just going to guess this has entered the game glitching now.
     
  15. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    Run in safe mode, enable only this map and test what happens then?
     
  16. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    250
    While fixing this map up I ran into a really annoying problem with flickering grass and bushes. I tried a bunch of different things to solve it, but all involved deleting the ground cover completely. This problem is also very bad on the Automation map. I got horrible flickering in My Summer Car while in view of the Satsuma, so its not isolated to this game. I did some research and found out that its a video card driver bug and had to roll back the driver to last February to get it to finally go away. I'm using Radeon card and the winning combination is the 18.2.1 drivers.

    Edit: if this doesn't work, or you can't use old drivers; turn grass density all the way down in the graphics settings. it's hidden in "custom" settings.
     
    #136 Ewanc, Nov 18, 2018
    Last edited: Nov 18, 2018
    • Informative Informative x 1
  17. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,254
    Nope, this issue is game-wide. It happened on Small Island after playing in safe mode.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice