Solved Map not showing up in map selector since 0.23, a fix?

Discussion in 'Mod Support' started by Calamonstre, Aug 4, 2021.

  1. Calamonstre

    Calamonstre
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2021
    Messages:
    6
    An old map (Blackhills by Ouerbacker) isn't showing in the map selector screen. I assume this is due to the fact it hasn't been updated in years. Any way to "make it" compatible again?
    I already tried reinstalling it from the repo, and verified game integrity. I also tried it in safe mode, without success. Clearing cache isn't helpful either.
    On 0.23.4.1 I tried messing with the map files to try and repair it myself without total success.
    In the .zip I placed the "blackhills" folder in a "levels" folder, as I have seen that other map are like that, and in "blackhills" i renamed "ART" to "art", for the same reason. It made a map named "levels" with a default thumbail appear in map selector but when I launch it loads to infinity.
    When I clear cache and try to reload it, it stays stuck on "importing COLLADA: camera.DAE"

    If you have any idea please share it.

    Thank you in advance for help, as it is my favorite map.
     
  2. oioioioo

    oioioioo
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 1, 2019
    Messages:
    32
    There is something wrong on your end, I'm certain. I repacked the map a little just to get things working. The map does show in the selector for me,
    and it properly displays the thumbnail and the information and description from the "info.json". The map loads, albeit slowly, and the ground, sky and
    shrubs look good. Although, all the meshes for buildings and all the road textures are missing... Also the reason I know it's not the maps' problem is
    "camera.DAE" is not even part of that map. There isn't a file named anything close to "camera.DAE" anywhere in the map.

    There are some old file types inside the map that will need to be migrated to new formats. I don't know exactly how to do this, so I think that's why the
    meshes and some textures are missing. Otherwise, it still works (for me). I'll try to share my repacked version in the discussion tab for the actual map,
    you can try it out and see if it'll at least load.
     
  3. Calamonstre

    Calamonstre
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2021
    Messages:
    6
    I somehow got it working, with all meshes and textures working, except for the ground of a hangar.
    I am in contact with bob.blunderton, the person who took over ouerbacker’s work. If he agrees to, I or he will post my tinkered version. I used the tool from car killer to update the files, however I am unsure how i did it.
     
  4. oioioioo

    oioioioo
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 1, 2019
    Messages:
    32
    Okay, I wish I had read this before I put up my repacked one. It's in the discussion tab for the original map. I'll take it down if he wants me to.
    Maybe set this thread status to "solved" to avoid confusion? idk
     
  5. Calamonstre

    Calamonstre
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2021
    Messages:
    6
  6. oioioioo

    oioioioo
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 1, 2019
    Messages:
    32
    Copy that.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice