WIP Beta released American Road 1.6.0

Very large (120 sq/km, 11x11 km) map, hundreds kilometers of all types of roads. 8 GB RAM required

  1. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    The fix is ready. It will be updated soon.
     
    • Like Like x 2
  2. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    • Like Like x 3
  3. ARES IV

    ARES IV
    Expand Collapse

    Joined:
    May 6, 2019
    Messages:
    96
    Thank you for the update.

    Could you please consider allowing free vehicle choice in "arround the world? Or maybe turn it into a time trial in the first place? I would really like to do this with different vehicles.
     
  4. Mr.Bot

    Mr.Bot
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    408
    Huh, now I'm getting a render problem, If I'm far away from the trees. They turn into these non textured trees that are floating in the air and when even I get close, they go back to normal.

    screenshot_2019-10-15_15-21-22.png screenshot_2019-10-15_15-21-26.png
     
  5. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    I added a quick race with a very long track. I think it is even longer than "Around the world".

    Clear your cache and make sure that you don't have old version of mod anywhere. It should solve the problem.
     
    • Informative Informative x 2
  6. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    678
    BeamNGdrive-017129059-RELEASE-x642019_10_1621_39_40.png
    I got numerous problem of not counting down after hitting the "start" button in the time trial, I have to reset multiple times to get working.
    BeamNGdrive-017129059-RELEASE-x642019_10_1622_22_10.png
    A little bit faster than 38 minutes
     
    • Like Like x 1
  7. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    I don't know why it may be like that. It worked for me. Nice time. I get 39 minutes with Hiroshi SBR :D
     
  8. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    678
    Which SBR? AWD TTS2 or Hillclimb, AFAIK the Hillclimb is very difficlt to control. Track car is better than Hillclimb because of lower wind resistance and longer gearings.
    Also there's a big invisible pothole that is more than enough to devastate your car
    BeamNGdrive-017129059-RELEASE-x642019_10_1711_40_33.png
    And the rock is bigger than it looks
    BeamNGdrive-017129059-RELEASE-x642019_10_1712_21_58.png
     
  9. KèrozéN

    KèrozéN
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    147
    Hi!
    The traffic only goes to 75kph, even on the highways,
    is it a bug? or is it impossible to set the AI speed limit on custom maps?
    (I see the traffic goes to 90kph on official maps, so I think it is)
     
  10. diverxD

    diverxD
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    20
  11. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    That tunnel was fixed in last update. You must have outdated mod. Update it, clear your cache and make sure that you don't have outdated map files in this folder "...\Documents\BeamNG.drive\levels"
     
  12. diverxD

    diverxD
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    20
    ok thx
     
  13. ARES IV

    ARES IV
    Expand Collapse

    Joined:
    May 6, 2019
    Messages:
    96
    Thank you very much for the 82km time trial with vehicle choice! :)


    I found a few trees that dont know their proper place :p

    First one: It happened at arround 36 - 39 km of the track (I crashed a few times increasing total distance above 82km)


    zooming out














    Second one: 49 - 51 km into the track





    Looking backwards


    0,6 km laters there is "Green Ridge"






    And finally one in the new desert:









    I havent tested if they have a hitbox.... I totaled by Kashira often enough already. :p




    Thank you again for this awesome map.


    EDIT: Doing the 82km time trial in the opposite direction is very unhealthy: :oops:

     
    #373 ARES IV, Nov 23, 2019
    Last edited: Nov 23, 2019
    • Informative Informative x 1
  14. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    Thanks. I will fix those problems in next update.

    I was wondering what is wrong with this spawn in the sky... now I know. I don't remember if I put any spawnpoints for reversed version of the track. They probably just appear at 0 0 0 coordinates. Well... I will fix it in the next update too. But if you have a plane mod you can still finish it. That would be a challenge. :D
     
    • Like Like x 1
  15. monobrau

    monobrau
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    166
    On the 82 Km challenge, I fell through this bridge in the dessert.
    20191126184725_1.jpg
     
    • Informative Informative x 1
  16. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    88
    I have no idea why it happened. Bridges are "mesh roads", and they have collisions. It must be something wrong on your side. My guess is that you may have too small amount of RAM or VRAM, and some collisions are not loaded properly, but that's only my guess. You may also try to clear cache as always. It is necessary after latest update, but I don't think that it is the cause.
     
  17. monobrau

    monobrau
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    166
    Long story short, it was probably mods. I was having issues with memory with this map while not in safemode. Keep in mind that I have 16 gigs of ddr4. It was whining about "not enough memory" if i had stuff running. Closed a few things and it started and worked like it did before with the bridge issues, with barely a gig of memory left. But, if ran it in safe mode, I was able to properly drive over those bridges. So there was never really an issue with the map's collision.
    But now I'm worried about the map's (or my) memory usage though. Should I be using this much memory while and while not playing beamng?
    20191127-2118.png 20191127-2123.png
    lol meta image post
     
  18. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,074
    Way too much memory usage and CPU usage at 'idle' state, that is my opinion, but then again I have no idea how humongous win10 has become.

    I have two browser, 400 tabs open, 3 x Blender running, Notepad++ with about 100 documents open, 3x Excel spreadsheets with macros running, MSI Afterburner, 20 x Irfanview with big images open, 15 folders open etc. crap running, uptime is more than a week now and I'm still using only 4GB of ram and CPU usage is 1-2% only.

    You need to get rid of things running on background, any fast start or optimizing thing just sucks generally. Don't get me started with modern Antivirus which seem to be designed with though that Antivirus is only thing computer is running (applies to modern any software actually).

    With this big map you need to make sure PC is not running unnecessary things.

    Did restart PC, so should be like that if balanced power management is selected, clock speed is higher if high performance selected, but if you have more CPU time or ram usage there is something off.
    upload_2019-11-28_17-35-59.png
     
    #378 fufsgfen, Nov 28, 2019
    Last edited: Nov 28, 2019
  19. monobrau

    monobrau
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    166
    I guess this is what happens if you run out of memory.
    outofmemory.png
    Got to find out what is using all of my memory. Thank you guys for the help.
     

    Attached Files:

    • outofmemory.png
    #379 monobrau, Nov 28, 2019
    Last edited: Nov 28, 2019
  20. Alistair McKinley

    Alistair McKinley
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 30, 2019
    Messages:
    2
    Hello @primo3001,

    this is my first post here and I just wanted to so "thank you very much" to you for your beautiful piece of art.
    I had been thinking that it was official content until one of the developer told me that I should ask you when I encountered an issue a couple of days ago and reported it at Steam.

    So here is my problem and I would appreciate your help very much:
    Since the last update of BeamNG.drive there is no sound for water anymore at Mountain Off-Road (Amercian Road - North Barstow State).
    The creek/river had a very beautiful sound. Now, it seems to be gone. I already did an integrity check and deleted the backup files in documents. No success. :-(
    (I find it very soothing to climb up the mountains with the Ibushi Hopper Off-Road or Crawler.)

    Edit: I also reinstalled your mod. Unfortunately, no success to bring back the water sound.

    Kind regards and thank you in advance,
    Alistair McKinley
     
    • Agree Agree x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice