1. Intel iGPU (6xx series) crashes
    Fixed drivers available!
    Instructions here

    Dismiss Notice

0.9 Discussion/Feedback/Bugs-Reporting Thread - READ #1 POST!

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Apr 14, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yolo-phil

    yolo-phil
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    208
    maxed out Suspension Ride Height (offroad Springs and shocks) caused the driveshaft on the D15 Crew Cab to be to short.
    Also making a Screenshot with alt+p makes the Chrome Wheels look weird. (Alder Dragger 15x9)
    screenshot_00037.png
     
    • Like Like x 1
  2. sander.deforche17

    sander.deforche17
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    6
    How do i remove the fixed node grabbers? i used them but i cant remove them
     
    • Like Like x 1
  3. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    There is better video which shows how it all happens, also it shows engine shutting off when putting to reverse and you can see vacuum with engine off too, which was shown with another earlier video:


    Not much other issues, but Semi has bit weak torque around idle, usually semi trucks are bit hard to stall, need to use bigger gears than 1st or brakes will not be able to hold it, that is without touching accelerator at all.
     
    • Like Like x 1
  4. sander.deforche17

    sander.deforche17
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    6
    Nevermind i just found it haha sorry
     
    • Like Like x 1
  5. Car Crusher Creative

    Car Crusher Creative
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    115
    Gabester, I found a problem with the new Hopper. Images wont help.
    The rear left body panel thing wiggled when I took the driver door off, the soft top, and the padding of the roll cage.
    Fix in the hotfix please?
     
    • Like Like x 1
  6. StinchinStein

    StinchinStein
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Messages:
    696
    Not sure if anyone reported this but:
    Under: Help > Performance.

    Doesn't show text, instead shows "ui.performace.benchmark.notavailable".
     

    Attached Files:

    • upload_2017-4-15_10-19-20.png
    • Like Like x 1
  7. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    It works here, that is what I got with 0.8 version of the game.
     
    • Like Like x 1
  8. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Administrator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,701
    Works fine here:
     
    • Like Like x 1
  9. StinchinStein

    StinchinStein
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Messages:
    696
    It works when in the main menu, but not in game.
    If it works in game for you it's probably a issue my end then.
     
    • Like Like x 1
  10. CarBro74

    CarBro74
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    3,500
    Uh, I have a bug. Whenever I go to the vehicle selector it shows nothing but the Download More button. I am clearing my cache now but I don't think that will work. I also can't do safe mode because I have 500 mods installed and it will take forever. I need to find this bug.
     
    • Like Like x 1
  11. BowlerHatJack

    BowlerHatJack
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    1,483
    ALT+r toggles the recording of an replay on/off. To actually view them you'll have to play the replay in the replay ui app(found in the ui editor). Replays that the game records are not videos though, they are just files that record the position and other stuff of the vehicle/s. To record it you'll have to use some other recording software, of which there are multiple choices.
    You clearly have mods installed. As said on the first page you should always disable mods before reporting any bug. You probably got one of those mods that replaces the engine sounds with music or something like that.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  12. iTzPolipolo

    iTzPolipolo
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 4, 2015
    Messages:
    239
    delete beamo's expansion pack
     
    • Like Like x 1
  13. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Administrator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,701
    See first post.
    A mod is doing that. Get the latest version of that mod.

    Got it. Happens only when already in-game.
    Will be fixed.
     
    #213 Nadeox1, Apr 15, 2017
    Last edited: Apr 15, 2017
    • Like Like x 1
  14. Alex [ITA]

    Alex [ITA]
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    489
    Many times when I activate the Diff. Lock the text saying "Differential_F" stays there.
    20170415165410_1.jpg
    Only if I go over it with the mouse it disappears.
    Btw 10/10 for the update. That's the only little bug I found until now. Finally I can run 2 cars in "Gridmap" at 35/40 FPS. Great performance improvements!
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  15. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Moderator
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,618
    Uhm, lots of random things at once here :D

    So I fixed a bug with the ESC staying deactivated after a crash and reset, but that seems unrelated here.
    I also fixed that interesting turbo pressure display you mention.
    Now for whatever you are trying to show with that video, I don't really understand what's wrong?
    Maybe try to explain it, the video doesn't really help me much :(
     
    • Like Like x 1
  16. tobiukas

    tobiukas
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    77
    My game has broken after this update.
    I tried to run it and it experienced a fatal error and when I try to see if the the files are downloaded it says that they are "Corrupt"I disabled some of my mods and the problem still happens
     
    • Like Like x 1
  17. LimitedSl1p

    LimitedSl1p
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Messages:
    24
    I know I have a mod installed, I just wanted to showcase it, as I thought this was an OK place to post it. (It is a discussion thread, after all).
     
    • Like Like x 1
  18. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Administrator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,701
    Somebody just asked the same thing a few posts above.
    Read the first posts, the issue is listed and there is a solution too.
     
    • Like Like x 1
  19. tobiukas

    tobiukas
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    77
    I found out the mod that was Outdated and IT's fixed now
     
    • Like Like x 1
  20. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    7,050
    Yeah, it is that when after the crash I put on neutral gear, revs did not rise, only after I set gear on reverse I could rev on neutral normally.
    I would think revs should rise normally on neutral or reverse gear should not make revving normal on neutral.

    Also engine shuts off when I did put gear on reverse, I did have clutch help on, but that should be irrelevant with DCT I guess. This did happen with 0.8 sometimes, not sure if that is intended so, but I guess not?

    Engine damage app thing is known,

    Completely another point on semi 450-700rpm range is bit lacking power, I would think with such big diesel engine exhaust power multiplier might need to be bit higher, gasoline fueled cars seem to be a lot improved now in regards of turbo tuning.

    Update: Also after crash when I did put gear on D there was no drive, it was like if brakes would be fully applying, when releasing throttle I got drive to wheels, so I guess ESC is holding brake after crash until reverse gear is engaged, but that is just my uneducated guess. Oh and also it probably requires one wheel to be ripped off to happen, not sure if it really is intentional or meant to be so either.
    --- Post updated ---
    @Diamondback, what is " if initialWheelCount ~= wheels.wheelCount then " ?

    Should that be like " if initialWheelCount >= wheels.wheelCount then " ?

    Line 169 in ESC.lua is where I saw that.
     
    #220 fufsgfen, Apr 15, 2017
    Last edited: Apr 15, 2017
    • Like Like x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice