0.21 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 15, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Copunit12

    Copunit12
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    395
    I think it's been 3 years since I last read a issue like this happening. 1. What mods do you have installed and or ever have had installed. 2. Are you sure your on version 21.4. 3. Have you tried playing in safe mode. 4. have you cleared cashe and last have you tried doing a fresh install https://documentation.beamng.com/support/support_tools/clean_install.html
    Also a video of the issue is needed since your issue seems vague. Do you mean like coming to a complete stop or just a normal slow down. If it's a reduction in some speed that is normal if it's a full stop your having a bug that was fixed and may have resurfaced for you for some reason.

    Edit: Have you also tried using anything other than the default mode.
     
    • Agree Agree x 1
  2. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,644
    Yes, I've tried all of that. I take a turn with any kind of ESC on. The car grinds to a halt and the gas pedal stops working. It's especially bad with the SBR4 but can happen with any car if you aren't careful.
     
    • Agree Agree x 1
  3. Copunit12

    Copunit12
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    395
    If your having this problem and your taking turns less than 20mph (30kph*) and the vehicles not working at all with ESC you should Clear your game Cashe and verify the game files. If neither work do a clean install. https://documentation.beamng.com/support/support_tools/clean_install.html.

    Edit: Videos are extremally helpful.
     
  4. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,644
    Here's your video:



    It's pretty obvious, not sure why you'd need video proof, but ok. Can't even get through a traffic circle without the brakes seizing up
     
    #844 vmlinuz, Feb 13, 2021
    Last edited: Feb 13, 2021
  5. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    806
    I don't mean to be rude, but are you using Windows for this or Linux? Wine is good, but not perfect yet and maybe that has something to do with it?
     
    • Like Like x 1
  6. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,644
    Well... shit. It does still happen on Windows though, although I will say there are a few inconsistencies between the platforms.
     
  7. Spython

    Spython
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    62
    Just out of curiosity, what kind of driving electronics do you have in that car, or is it a vanilla config? Maybe there is something conflicting with each other like having electric traction control on an ICE vehicle.
     
  8. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    2,997
    This is definitely not supposed to happen, at least it doesn't happen to me or anyone else I know. You either have some game-breaking mods or corrupt game files I think, I'd do a clean reinstall. Does the console show any errors?
     
    • Agree Agree x 2
  9. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,644
    Linux.

    It's also worth noting that electric car regeneration doesn't work on Linux, but that's my problem, not the devs'.

    Also, for whatever reason it doesn't happen as much anymore despite having changed absolutely nothing. I think I was underestimating my speed through corners anyway, causing understeer and confusing the ESC.
     
  10. Sweet15

    Sweet15
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 19, 2019
    Messages:
    14
    There is bug in Gavril Grand Marshal, the left taillight is called the right one
     

    Attached Files:

    • upload_2021-2-13_14-41-59.png
    • upload_2021-2-13_14-43-38.png
    #850 Sweet15, Feb 13, 2021
    Last edited: Feb 13, 2021
    • Agree Agree x 1
  11. CaptainZoll

    CaptainZoll
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    1,884
    It seems kind of weird to me that the SBR S trim now has turbos, despite not being named "TT". is there a plan to further revamp the naming scheme, perhaps renaming s1 to s2, s2 to s3, etc.?
     
  12. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    719
    Look also video below. And try to explain it.

     
  13. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Spinning Cube
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,641
    Issues using other Operative Systems than the game is being developed for are not to be reported here.
    That's uncharted territory and cannot guarantee the game to be functioning as expected there.
    Please only report issues you experience when using the Windows OS :)

    ESC is calibrated for specific configurations.
    If you tune your car enough (ie. Installing different sizes wheels may be), it can start to malfunction and being triggered when not necessary, as the vehicle setup is not the one ESC was calibrated for. You should not get such issues with stock/nearly stock configuration, if you do it would be helpful for us to have the configuration, steps to replicate the issue and a video of the issue.
     
    • Like Like x 4
  14. NEXUS_104

    NEXUS_104
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 23, 2020
    Messages:
    11
    Idk if anyone has reported this but on the hopper, plate style rear bumper + number plate + tow hitch creates this
     

    Attached Files:

    • 20210214_000207.jpg
  15. btcb48

    btcb48
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    87
    Can replicate this on Win10 with these conditions:
    • The DSE ESC system is used, I can't seem to replicate the bug with the Sunburst and the facelift Roamer/Pickup. I got it with the default variants of the 800, K, SBR, and Vivace. Then also with the 856 TTsport AWD (A), and the base and S RWD versions of the DCT SBR. And a couple other factory variants at random that I don't recall.
    • Around 50% steering input (about 230-270 degrees depending on vehicle in either direction) and low gas input, less than 30%, when the vehicle is travelling less than 30 kph or starting from rest (as indicated in the default UI speedo/tachometer).
    • The severe slowing down of the vehicle seems to happen more frequently with RWD or RWD biased AWD. ESC does still trigger with the various FWD, AWD, and electric Cherriers, but not to the extent of crippling the car. To get the ESC to stop intervening (and stop blinking the warning light), stop the car entirely with the brake.

    Also, another observation here, the default UI speedometer mentioned above and the car-specific digital speedos now show higher speeds compared to the air speedometer apps, the opposite issue compared to older Beam versions. The wheelsdebug app then shows the lowest speed of these 3 types.
    So, which speed is the most accurate? Assuming no wind.
     
    • Like Like x 1
  16. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    2,997
    Obviously the air speedo is more accurate as it doesn't rely on calculating speed using the wheel rotation, so wheelspin issues or other stuff don't affect it.
     
  17. very epic 69

    very epic 69
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Feb 12, 2020
    Messages:
    112
    Yeah, this whole update is kinda terrible. None of the textures for the east coast and west coast maps work. All the cars with drive modes just kinda don't drive.
     
  18. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,600
    I think there's actually something wrong with your game installation and/or userfolder.
     
    • Agree Agree x 4
  19. glen

    glen
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 7, 2017
    Messages:
    173
    I’d like to see traffic light support for ai vehicles on traffic mode. I don’t know if this is possible but I would like to see if you could do that.
     
    • Agree Agree x 1
  20. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    719
    Please here. Bug with standard ETK800 automatic:

     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice