0.21 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 15, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sepehr

    Sepehr
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Aug 11, 2019
    Messages:
    306
    The PostFX SSAO Menu is Showing "This menu is depercated"
    Why:confused:
    Screenshot2021-01-01172705.jpg
     
  2. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,679
    Only the SSAO menu is deprecated, everything else is still there.
     
  3. Sepehr

    Sepehr
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Aug 11, 2019
    Messages:
    306
    If you are careful, I write SSAO
     
  4. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,679
    Oh, well, then I guess my post was useless.
     
    • Agree Agree x 1
  5. Sepehr

    Sepehr
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Aug 11, 2019
    Messages:
    306
    Yep Man
     
  6. Shadow_Clan1965

    Shadow_Clan1965
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 25, 2018
    Messages:
    3
    Okay so I recently started using the screenshot and I can take normal screenshots and big screenshots without a problem. But when I take a huge screenshot the shadows and SSAO bug out and look all weird. I've tried in safe mode, same thing.
    (Left is a big screenshot, right is a huge screenshot)
     
    • Agree Agree x 1
  7. CaptainZoll

    CaptainZoll
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    1,943
    After getting a set of bluetooth headphones, I have found that when re-pairing them when the game is running, the game will freeze permanently and requires to be manually exited via task manager.
     
    • Agree Agree x 3
  8. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,679
    The audio output changing also doesn't work, when changing the output hardware in the windows settings while the game is running results in the game using the same output selected when starting the game.
     
    • Agree Agree x 1
  9. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Engineering
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,669
    That's intentional. We had many issues back when the active device changed automatically, so we require a game restart nowadays.
     
    • Like Like x 1
  10. Akki32Modeler

    Akki32Modeler
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 3, 2021
    Messages:
    1
    ・When I start scenarios,the game returns to the title screen
    ・When I replace the vehicles,they don't spawns at the same place.
     
  11. Mr_Awesomeness12 2

    Mr_Awesomeness12 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 16, 2015
    Messages:
    250
    screenshot_2021-01-03_17-19-35.jpg
    Floating rocks on Jungle rock island, on the sandy dunes next to the resort
     
  12. ocerrr

    ocerrr
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 4, 2021
    Messages:
    1
    This is not a bug, but Prerunner could be better!
    Prerunner lacks Ackerman steering angle.
    I love Prerunner so much. compared to LKS Prerunner the force feedback feels a lot more detailed.
    I build race cars for a living in the real world. I feels prerunner doesn't want to turn in, and not easy to maintain a stable powerslide. This situation might be caused by the improper setting of Ackerman steering geometry. I checked in-game, found that only 1 or 2 degree toe difference lock to lock. That is almost no ackerman setting. I personnal would love to have more than 15+ degree for the inside tyre. Take a look at LKS prerunner.Also It should have a quicker steering ratio.
    If this is improved It will be handling better than LKS Prerunner.
     
    • Agree Agree x 1
  13. EcoNadder77

    EcoNadder77
    Expand Collapse

    Joined:
    May 29, 2017
    Messages:
    1,141
    This v0.21 update brings some really nice new/improved features to the game. Aside from the most notable changes such as the addition of the pre-runner and redesign of Jungle Rock Island, I am impressed with the work that went into correcting the lighting reflections on transparent materials such as glass. I recall one of the developers previously describing the challenges of rendering the interactions of light on transparent surfaces. It is one of those subtle improvements that, when working correctly, goes unnoticed because the environment looks "correct" and doesn't catch our eye as something "out of place".
     
    • Agree Agree x 5
  14. Bubbleawsome

    Bubbleawsome
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    1,876
    Not sure if it's been brought up before, but the framerate limiter only goes to 144fps for me. I'm currently on a 170fps monitor, but going totally unlimited seems a bit overboard :D
     
  15. Josh Grindheim

    Josh Grindheim
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    46
    The Hopper's V8 swaps lack continuity in the sense that none of the new D-Series intakes, 6.9 V8, or even the stage 3 long block can be equipped. Although, by having the higher performance long block and/or larger engine, it would also need a more efficient radiator to compensate for the additional power.
    Also, the Sunburst is still using the older unified ESC setup and the windshield and backlight are also still counted as a single glass part. Not sure if that's just a small oversight or if the devs are intentionally not touching the Sunburst as to foreshadow a future revamp/remaster.
     
  16. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    724
    Wrong collisions here:
     

    Attached Files:

    • screenshot_2021-01-05_22-54-17.jpg
  17. Opteryx

    Opteryx
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 25, 2020
    Messages:
    165
    I have found few bugs in the game other than a pitifully slow 2D rendering engine, issues with mod compatibility due to UV and texture changes, and poorly optimized list generating systems. I think optimizing list generation and 2D rendering would come in very handy and would make the game 200% more enjoyable because I have to wait 6 min when I install a mod for the lists to generate, and the menus that involve scrolling are quite slow.
     
    • Like Like x 1
  18. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    3,588
    6 minutes? Dude how many mods do you have?? For me it takes 5 to 10 seconds with 80 mods
     
    • Agree Agree x 2
  19. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,679
    Why do the game maps still use collision meshes as collision when there's a visual mesh collision option? Is it because collision meshes allow for better customization?
     
    • Agree Agree x 1
  20. Opteryx

    Opteryx
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 25, 2020
    Messages:
    165
    I have about 270 mods. My computer is from 2011 so it takes a bit longer
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice