Released Wentward Expansion Pack - Discussion thread 5.5.6

Everything from a 30FT shorty to a 65FT bendy bus

  1. Tan360

    Tan360
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 4, 2017
    Messages:
    2
    oh aight thanks fam
     
  2. Tourelle 9999

    Tourelle 9999
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 25, 2017
    Messages:
    1
    Please make the bus work in 0.24 i check all day because i love this mode :(
     
  3. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    upload_2021-12-14_6-31-34.png
     
    • Like Like x 1
  4. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    3,084
    About the bus mode:
    I'm currently using a slightly edited LUA (that works on the vanilla DT40L!) however it simply will not work on any of the modded buses. As much as I want to this does not seem like an issue I can fix.
    About the content/0.24 fix update:
    It's coming soon enough :)
     
  5. Ai'Torror

    Ai'Torror
    Expand Collapse
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    1,506
    copy over whole lua files from base game bus and just change the amount of doors. As for DT60L being disabled, seems to be some sort of TC logic issue, as removing TC fixes it
    chances are game doesn't like having middle wheels called MRR, MR, ML and MLL or whatever I used on that
     
    • Like Like x 3
  6. K.A.R.R.

    K.A.R.R.
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 31, 2019
    Messages:
    20
  7. Kennethrobinette\

    Kennethrobinette\
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 21, 2021
    Messages:
    56
    The 60 foot bus isnt working, at all, none of the functions or driving are working, all other buses seem to be working fine thougjh, idk why
     
  8. Leavs_theSirenEnthusiast

    Leavs_theSirenEnthusiast
    Expand Collapse

    Joined:
    May 26, 2021
    Messages:
    197
    upload_2021-12-20_19-35-37.png
     
  9. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
     
  10. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    3,084
    Update is currently in the testing phase :D
     
    • Like Like x 3
  11. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    3,084
    DaddelZeit updated Wentward Pack with a new update entry:

    Big Content Update

    Read the rest of this update entry...
     
    • Like Like x 5
  12. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
  13. Kennethrobinette\

    Kennethrobinette\
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 21, 2021
    Messages:
    56
    I like the 60 foot mode, but I have question. Is there a way to remove the bus stop boundary when approaching a stop while driving a route in beamng? Through another mod, or through the console? These annoying boundaries make it impossible to drive a bus route with 60 foot bus. Thanks.
     
  14. Xupaun

    Xupaun
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    555
    The problem is that the boundaries are too small for the DT60. The only solution would be increase it's size. For me, a scale of 19 on the Y axis makes the dt60 fit tightly, but works anyway. So it's not a mod related problem.
     
  15. Kennethrobinette\

    Kennethrobinette\
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 21, 2021
    Messages:
    56
    Oh ok I see. I just dont really know how to do that lol, increasing axis's and stuff. Im kinda of a beginner at Beamng.
     
  16. Xupaun

    Xupaun
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    555
    You'll need to use the map editor. But anyway, everything you do will be lost when the game updates. This is something that the devs should deal with, not us.
     
  17. Ai'Torror

    Ai'Torror
    Expand Collapse
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    1,506
    Launch bus routes from the missions system (they're placed around the map as missions). Those have dynamic bus stop size. Old routes you can launch from the menu didn't receive that update
     
    • Like Like x 1
  18. Kennethrobinette\

    Kennethrobinette\
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 21, 2021
    Messages:
    56
    I know how to do that, however, when I try, a new problem arises. The vehicle I use simply does not show up, no matter which type it is. Its been doing this in every bus route related mission, even after I reinstalled the entire game, it wont work! Is there some sort of console command or key to force the bus to appear? It works on different missions. upload_2021-12-24_10-27-24.png
     
    • Agree Agree x 2
  19. absolute destruction

    absolute destruction
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    2
    hi there, I just wanted to check, for me with the electric bit in the bus, the retarders, they don't work, they don't go up or down and don't provide power at all? is there a fix or is just how it is for now?
     
  20. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    3,084
    Why would the retarder do anything..?
    The engine you hear is merely a generator and not connected to the wheels.
     
    #120 DaddelZeit, Dec 24, 2021
    Last edited: Dec 25, 2021
    • Agree Agree x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice