1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice
  2. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    0.25 Bug Reporting thread
    Solutions and more information may already be available.

[SOLVED] Orbit Camera is No Longer Smooth

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by Bolt2407_Beamfan, Nov 6, 2021.

  1. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    *SOLVED*

    So, I was generating thumbnails for my custom configurations, but when the game was done, it just crashed. After it crashed, I booted up the game again and spawned in, but I noticed...

    The orbit camera doesn't seem to be smooth anymore. It's just this weird, "sharp" camera. Also, I did not install any mods after the game crashed or when the game was about to crash.
    Things I tried:
    -Clearing cache
    -Searching the problem up for the solutions other people found
    -Switching to different maps and vehicles
    -Checked if the problem would also occur in safe-mode (and it did)

    ...But those did not work either. Does anyone know how to fix this?
     
    #1 Bolt2407_Beamfan, Nov 6, 2021
    Last edited: Nov 7, 2021
  2. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    2,706
    Verify file integrity through Steam, verify in the settings if it isn't defaulted to the "chase" camera and if the setting (i can't remember it's name but it's to loosen the camera in orbit mode" is set to loose.
     
  3. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    Alright, will try that right now.
    --- Post updated ---
    The Steam verifying didn't work... Will try BeamNG's own verifying now.
    --- Post updated ---
    Aaand that did not work either. It just says "no problems found."
     
  4. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    2,706
    Take a look at your in-game settings then.
     
  5. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    Which exact settings? If you mean camera settings, I did not touch camera settings at all.
     
  6. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    2,706
    Yeah but check them to see if they aren't messed up.
     
  7. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    Is there like a way of resetting specific settings?
     
  8. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    2,706
    Sadly no.
     
  9. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    Oh.
     
  10. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    7,161
    Try reinstalling the game, it won't delete your mods
     
  11. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    If you meant only uninstall via Steam and re-install it, I did that and didn't work.
     
  12. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    7,161
    Then I have no idea, if it happens in safe mode then the problem is with the game files, but you reinstalled the files and it's not fixed, I don't get this at all
    You could try running the thumbnails again and maybe it will fix itself
     
  13. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    2,706
    At this point try deleting or moving you entire userfolder, if that don't work then i don't know what else to do.
     
  14. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    Well, thanks for trying to help me, but I think I'm gonna try deleting the file in documents and the whole file in "Steam/steamapps/common" and see if that works, that's my last resort.
     
  15. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    7,161
    I tried to find any answers in other threads and the only thing I found is to keep running the thumbnail generator until it fixes itself
     
    • Like Like x 1
  16. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    963
    I re-installed the game after doing that AND THE CAMERA IS STILL NOT SMOOTH.
    I guess I'll have to try that
    --- Post updated ---
    Update:
    This worked! Thanks so much!
     
    • Like Like x 2
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice