WIP Beta released Pikes Peak - LIDAR Edition

Discussion in 'Terrains, Levels, Maps' started by Ewanc, Dec 27, 2017.

  1. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    254
    Hey, when I repaved everything it ended up more accurate. Unfortunately the AI paths were drawn before-hand, so they still need some minor adjustment. Shouldn't be hard to get perfect, and with the new AI features its definitely a worthwhile task. I'm also planning out the mixed pavement/dirt version
     
    • Like Like x 8
  2. Janmcp 0

    Janmcp 0
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2019
    Messages:
    19
    Hi, just wanted to mention that according to Wikipedia, the Pikes Peak summit is at an altitude of about 4300 meters above sea level, (or 14,115 ft) and using the Altimeter app for BeamNG on this map displays only 1532 meters at the summit.
    Would it be a huge effort to, maybe add a version of this map with that altitude in the world editor (preferably the gravel version, as the asphalt version is a bit unaccurate in terms of the AI road) considering that BeamNG does simulate air pressure and engine power loss. ? Thanks
     
    • Agree Agree x 1
  3. Krishty

    Krishty
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    25
    I just wanted to say that I have the same problem – the game freezes while loading terrain. (Killed it after three hours.) I also have Windows 7, and I also have an AMD GPU, and I have 8 GiB RAM, which should suffice.

    I successfully ran the map on a Windows 10 PC with an Nvidia GPU. I copied the entire BeamNG installation as well as all my user files and caches over to the Win7 AMD system but the problem persisted.

    One thing that baffled me was the BeamNG process being stuck at one core 100% utilized, but 100% Kernel time. So I attached a debugger, got myself the symbols, and … BeamNG is stuck in D3D11Resource::Map(), i.e. updating a texture or vertex buffer or whatever.

    So it likely is a bug with BeamNG or with the AMD driver.

    Here is the full call stack in case any dev wants to investigate:
    Code:
    BeamNG.drive.exe 0.19.4.1.10239
    
         gdi32.dll!NtGdiDdDDILock()    Unknown
         d3d11.dll!NDXGI::CDevice::LockCB(void *,struct _D3DDDICB_LOCK *)    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef1f15065()    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef1f181b8()    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef1e9ec70()    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef1e96956()    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef2498ea5()    Unknown
         atidxx64.dll!000007fef1eae773()    Unknown
         atiuxp64.dll!000007fef5647413()    Unknown
         d3d11.dll!CResource<struct ID3D11Resource>::Map<1,3>(class CContext *,class CResource<struct ID3D11Resource> *,unsigned int,enum D3D11_MAP,unsigned int,struct D3D11_MAPPED_SUBRESOURCE *)    Unknown
         d3d11.dll!CContext::ID3D11DeviceContext1_Map_<1>(struct ID3D11DeviceContext1 *,struct ID3D11Resource *,unsigned int,enum D3D11_MAP,unsigned int,struct D3D11_MAPPED_SUBRESOURCE *)    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fccec25()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!00000001401a9819()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!0000000140195512()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fbe2735()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fbd4811()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fb3528f()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fb3866f()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013ffdf351()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013f8c2c80()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000014026188a()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013ff232d6()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013ff2719c()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fa48f39()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000013fc0ad42()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!0000000140018aad()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000014001b5d5()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!000000014001ba79()    Unknown
         BeamNG.drive.x64.exe!00000001408856c7()    Unknown
         kernel32.dll!BaseThreadInitThunk()    Unknown
         ntdll.dll!RtlUserThreadStart()    Unknown
    It’s a real pity, because from judging on the Windows 10 system, the map is beautiful and I want to thank the author for their fantastic work. The Win7/AMD system is, however, my only chance to drive with a racing wheel :(
     
    • Like Like x 1
  4. JowoX90

    JowoX90
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    672
    it's been a while since i last tried it but a few months ago the map worked absolutely fine on my system with an amd gpu (5700xt) and 16gb ram
     
  5. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    830
    What's wrong with Win10?
     
  6. Krishty

    Krishty
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    25
    The PC can’t install it because the BIOS is not supported :( I’m typing from a Win10 PC, but I can’t mount a racing wheel here because the table is incompatible. (A special kind of hardware problem, I suppose ;))
     
  7. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    830
    What's the wheel?
     
  8. Krishty

    Krishty
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    25
    Logitech G25. My table has a thick support beam where the clamps normally go.

    I’ll try a few updated AMD drivers next weekend.
     
  9. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    830
    Couldn't you just saw out that part of beam?
     
  10. Krishty

    Krishty
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    25
    Maybe I could, but why should I saw my table because of a software problem? :D

    It’s a pity I can’t drive with a wheel but I got other maps on the Win7 PC, and other racing games like Live for Speed as well. I’ll be fine.

    I just saw that someone had the same problem, followed by a week(!) of analysis and a dozen posts without conclusion. And before someone else has this problem and again wastes a week on it (or days, as I did), I can say: Don’t waste your time, don’t try moving user folders or cache files or that stuff, it’s either a problem with BeamNG’s rendering or with the AMD driver.

    And if, by chance, a dev sees this, maybe they can have a look at the call stack. (Software should give an error message, not hang infinitely.) I can also provide a dump file of the hung process. Won’t post it to the official bug thread because as I understand, they want to reproduce it without mods.
     
  11. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    254
    Sorry the track isn't loading for ya, I developed it on WIN7; an AMD CPU and RX460 GPU, 8GB DDR3 RAM. Ive since upgraded to a WIN10, Intel i5, Nvidia system with 16GB of DDR RAM, so the version of Beam may be the variable now: that hardware and OS may not be sufficient for this extremely oversized map. I've been a couple isolated cases of Pikes mysteriously not loading on mid to high end PC's but I could never find any explanation. I really pushed the game engine to the limit with this one.

    I just ran a test of the track and it loaded fine in about 20 seconds. Its dependent on CPU and RAM, so the faster/more you have the faster/higher probability it'll work. I used to max out my 8 gigs of RAM loading the map, so i bet it wont work now that the game has evolved. I wouldn't suggest you do anything drastic just to get this one mod working, hehe.
     
    #151 Ewanc, Jul 13, 2020
    Last edited: Jul 13, 2020
    • Like Like x 1
  12. KeaneNXH

    KeaneNXH
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 5, 2020
    Messages:
    1
    How do I add the buildings in the new version tho
     
  13. SubaruSVX

    SubaruSVX
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    125
    Ah, crap, I didn't read there was a discussion board.

    Anyway, the AI Pathing I think needs a bit of a tweak. I'm finding that when I get the cars going, they seem to at some point decide they want to turn around. In some cases (although I suspect it's more to do with the cars) they just seem to fly off the track.
     
  14. ltntai

    ltntai
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    523
    There's some kind of material conflict with tree blockers in the asphalt version. Blockers are sideways when zipped, unpacking the mod turns them back to normal. Also found this bit of no texture road in the gravel version.
    screenshot_2020-12-11_22-57-24.jpg screenshot_2020-12-11_23-40-08.jpg
     
  15. abrahamakos95

    abrahamakos95
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 24, 2019
    Messages:
    7
    I'd also like to know pls
     
  16. fabfreeman

    fabfreeman
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 6, 2021
    Messages:
    1
    this map is very good you made a very great work!! I just have a little problem, the starting line dont appear
     
  17. jimmeh2000

    jimmeh2000
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    88
  18. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    1,727
    deleted
     
    #158 default0.0player, Jun 12, 2021
    Last edited: Jun 26, 2021
  19. Grams79

    Grams79
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2021
    Messages:
    21
    Thank you very much for your contribution Ewanc. It is one of three of my favorite tracks. Most enjoyable. However I am sort of forced to run the older version from 2017.
    The only issue I have with the older version is when running 0.23 there are slight visual errors and the dreaded bumps are on the track. I believe you removed the bumps by request for the lidar edition, cool.
    It may be systems bottle-necking or lacking.
    Maybe a choice of AMD hardware is the cause.
    In any case, would you consider releasing a minimized yet updated version for a good number of us stuck in rut?
     
    #159 Grams79, Aug 30, 2021
    Last edited: Aug 30, 2021
  20. CrashTester

    CrashTester
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    62
    Hi, perhaps someone can help me out. I've just installed the 2020 version of this map from the mods section and the vast majority of rocks and boulders are completely missing. Has anyone else here come across this and are there any know fixes by any chance? Thanks!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice