1. GPU Fatal Error? Intel HD Graphics 620/630 Crashes? Help us solve them!
    Dismiss Notice

Level Creation Tutorial?

Discussion in 'Content Creation' started by Dogboydan, Aug 13, 2013.

  1. Dogboydan

    Dogboydan
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Messages:
    15
    I was wondering if someone could point me in the direction of a tutorial on how to start making a level in Torque 3D? Specifically how to get the terrain and the collision to be the same and how to edit them. I've never used a program where the terrain and the terrain collision have been separate. I've figured out how to import height maps and texture maps but they're just a terrain file and don't have any collision.
     
  2. Jon

    Jon
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    116
    press F11 and you will be able to collide with it. And just as you know, there is sadly a big lack of good tutorials for the torque map editor :(
     
  3. Dogboydan

    Dogboydan
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Messages:
    15
    Thanks! That F11 was the trick I was needing for some reason. Was trying to play around with it while still in the editor and it wouldn't recognize the collision until I exited at least once. Odd.
     
  4. tdev

    tdev
    Expand Collapse
    Developer
    Staff Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    2,870
    make a backup before you start modifying the level - otherwise all your changes will be gone with the next update.
     
  5. LCBradley3k

    LCBradley3k
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    35
    I finished a 40 minute video tutorial yesterday. Trying to render now. Should be up with it's own thread by the end of the night.
     
  6. Jon

    Jon
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    116
    can't wait ;)
     
  7. Fundador

    Fundador
    Expand Collapse

    Joined:
    May 21, 2013
    Messages:
    594
    i'm making on here aswell :)
     
  8. jvictorgt

    jvictorgt
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    8
    Do you guys know how to use the Mesh Road tool? The roads are visible but not solid...

    BTW, LCBradley3k , Thank you a lot for the tutorial, it sure helped me a lot.
     
  9. LCBradley3k

    LCBradley3k
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    35
    Once you press f11 and get out of the editor, they should be solid.
     
  10. jvictorgt

    jvictorgt
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    8
    That's the weird thing...they were not. I'll try to play that level again today when I get home. Maybe it will work this time
     
  11. jvictorgt

    jvictorgt
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    8
    Same problem...I'm checking other sub-forums, if I find a solution I'll post it here.

    BTW, the problem looks like this:
    Mesh.png
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice