1. Game not starting lately?
    Fixed in 0.19.4.2
    More information available here

    Dismiss Notice
  2. Intel iGPU (6xx series) crashes
    Fixed drivers available!
    Instructions here

    Dismiss Notice

Solved D-series skin bug(?)

Discussion in 'Mod Support' started by mechanicplays, Feb 11, 2020.

  1. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    Hey, first time posting here but I need help, and I felt I should go to the more experienced for this

    I've recently started making skins for beam, and it's going quite, well, but I've been running into an issue with the D-series

    The skin does still show up on it, there's nothing wrong with the code. However, there appears to be some sort of folding on it or something like that, and it's driving me up the wall. This issue isn't happening with any other vehicle

    Help would be very much appreciated!


    I can add more images to better show the problem if that is preferred
     

    Attached Files:

    • screenshot_2020-02-01_13-54-56.png
    • screenshot_2020-02-01_13-53-39.png
    #1 mechanicplays, Feb 11, 2020
    Last edited: Feb 11, 2020
  2. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Administrator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,640
    I cannot judge correctly from your pictures because of the shadows.
    Can you take some others or a video maybe? As well a screenshot of your skin texture file
     
  3. Crazy Killer

    Crazy Killer
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 13, 2018
    Messages:
    535
    Hmmm... No material? (Or no Texture problem?) this is strange...
     
  4. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    I've done the material, and the skin is actually showing up, it's just there's strange lines occuring
    --- Post updated ---
    Here's what I got. For the skin template file, I also got a screenshot with the UV overlaid above it
     

    Attached Files:

    • Screenshot344.png
    • Screenshot345.png
    • screenshot_2020-02-12_17-20-18.png
    • screenshot_2020-02-12_17-20-11.png
    • screenshot_2020-02-12_17-19-57.png
    • screenshot_2020-02-12_17-19-43.png
    • screenshot_2020-02-12_17-19-50.png
  5. umustbeloggedintododat

    umustbeloggedintododat
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 16, 2019
    Messages:
    1,014
    I think you might've forgot to add some things in materials.cs
     
  6. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    Such as?
    I copy-pasted it from some other materials things for other vehicles, in which this doesn't occur, and changed the vehicle names to pickup as necessary
     
  7. torsion

    torsion
    Expand Collapse

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,622
    It's much easier to troubleshoot if you attach your files. The fact that stuff shows up on the D-series doesn't prove that your jbeam / material is setup completely correctly. Probably one of the maps is wrong (normal, diffuse, specular, overlay, etc). Note that there are multiple slots for some of these maps (multiple diffuse maps for instance).

    I wouldn't recommend starting with files from another vehicle unless you understand the implications. Start with pickup files.
     
  8. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    Attached are a materials and jbeam file that I used for another skin with this issue
     

    Attached Files:

    #8 mechanicplays, Feb 25, 2020
    Last edited: Feb 25, 2020
  9. Shiokarai

    Shiokarai
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    538
    if my memory serves correct, the pickup's maps are located in vehicles/common/pickup, also, not sure if '_alt' variants exist of them either
    you should also probably avoid spaces in places other than the 'name' and 'authors' sections
     
  10. torsion

    torsion
    Expand Collapse

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,622
    Queenstar is correct. The paths used for the other maps in your skin are incorrect. What you see in the bed of the truck is the "NO" from "NO TEXTURE". :p:cool: Good catch @queenstar.
     
    • Like Like x 1
  11. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    Thank you all for the help. I went and got some actual file templates that were natively pickup, and that has solved the problem
     
    • Like Like x 1
  12. torsion

    torsion
    Expand Collapse

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,622
    That's great! There should be a mechanic for marking the thread as "Solved". This helps other users when they're searching for solutions. It may be under "Thread Tools" which should be right above your OP (for you).
     
  13. Anas 2

    Anas 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    16
    How did you fix it?
     
  14. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    I went and found some actual pickup materials folders, and that did the trick
     
  15. Anas 2

    Anas 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    16
    please give me materials.cs❤️
     
  16. Anas 2

    Anas 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    16
     

    Attached Files:

    • BeamNGdriveScreenshot20200322-20590362.png
  17. mechanicplays

    mechanicplays
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    12
    anywhere it says "[skin_name]" replace that with the name of your whatever it is
     

    Attached Files:

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice