1. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    Solutions and more information may already be available.

CPU Utilization Issues

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by mhayden123, Nov 29, 2015.

  1. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    what are your quality settings like?
     
  2. Stormdrain

    Stormdrain
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    480
    I'm an idiot, misread you. Same still applies to the FX 'piledriver' cores. IIRC they're sort of half cores if memory serves, sharing cache and such. Bluntly AMD really doesnt do single threaded performance well at all and your options basically consist of upgrading again and overclocking.
     
  3. Stormdrain

    Stormdrain
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    480
    And test your FPS with the game paused (J on keyboard) VS unpaused. If FPS goes up when paused its a CPU issue, which i expect it to be.
     
  4. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    Eliminate everything you can to narrow down to the culprit I definitely think its the processor...
     
  5. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
  6. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
  7. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    Um....not really that helpful...
     
  8. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    sorry this is my first time posting anything. Mest:High, Texture:High, Lighting:Normal, Shader:Normal, PPQ: SSAO HDR Light Rays all on, AF:x16, AA:x4
     
  9. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    Had those exact same setting with my last Processor too.
     
  10. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    2 D15's. Unpaused:16.6. Paused:18
     
  11. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    try dropping the settings down to medium
     
  12. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    20fps at Medium/Normal
     
  13. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    okay what about on Low and then on the lowest settings?
     
  14. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    Low:25, Lowest:40
     
  15. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    whats the GPU ultilizeation on all the settings like
     
  16. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    High:99, Normal:99, Low:99, Lowest:64
     
  17. RobertGracie

    RobertGracie
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    3,619
    Thats a 2GB card correct?
     
  18. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
  19. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    it's only using 435MB
     
  20. mhayden123

    mhayden123
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    38
    at lowest
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice