1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.24 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 2, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. XtremeMan

    XtremeMan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    38
    Every time I update beamng.drive, starting from version 0.24.0.0, my configured Hud is reset to default position.
    Looks like the file, associated with Hud, is being overwritten and I don't know where it is located.
     
  2. scaleop4

    scaleop4
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 4, 2016
    Messages:
    38
    C:\Users\you\AppData\Local\BeamNG.drive\0.24\settings\ui_apps\layouts\default

    when you restore it on the next update make sure the version number maches or it will not work..
    open the file and you'll see version":0.53, and so on
     
    #962 scaleop4, Dec 15, 2021
    Last edited: Dec 17, 2021
    • Like Like x 1
  3. XtremeMan

    XtremeMan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    38
    ok, I'll try it in the next update, thanks for the help.
     
    • Like Like x 1
  4. beamn driver

    beamn driver
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    187
    I figured out the fps on jungle rock, I just changed the quality from high to normal at first and the increase was up to 75 fps and back to high now fps 52 even on other maps fps has grown a lot in italy in the heaviest location more than 60 fps
     
  5. bmwcrazy456

    bmwcrazy456
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    411
    Well, actually that option's broken - nvm
     
  6. beamn driver

    beamn driver
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    187
    although there are still no dynamic reflections were disabled as I turned them on, everything came back, but in 0.23.5 they did not take a lot of fps
    --- Post updated ---
    as I understood, the dynamic reflection in 0.23.5 is to blame, I set the refresh rate parameter to the maximum fps dropped a little bit, I usually set it to 3
     
  7. XtremeMan

    XtremeMan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    38
    1. UI apps that are anchored to the center remain in the same place, although they should move down like the rest of UI apps that are not anchored to the center.

    2. When you press the mission play button and turn on walk mode, when the screen goes dark, the mission does not start correctly, this happens with any mission.

    Also virtual directional arrows on the road are reflected on traffic cars.
    20211216024046_2.jpg
     
    #967 XtremeMan, Dec 16, 2021
    Last edited: Dec 16, 2021
  8. Dawson10

    Dawson10
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 31, 2020
    Messages:
    1
    Is anyone having a problem with the Ibishu Pessima detective police lights not coming on?
     
    • Agree Agree x 1
  9. The Game 2

    The Game 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2018
    Messages:
    291
    Another issue is when I try to use shadowplay to record beam it says that Desktop capture is required to record when it was never required before. Apparently it is possible the game developer is using Shadowplay's NVAPI automatically to enable this functionality within the game itself. If this can be looked into that would be great. Also when I try to set up my graphics settings it doesn't save the changes even when I hit apply settings, it just keeps resetting it back to default. This should also be fixed. Thanks!
     
  10. Alzer07

    Alzer07
    Expand Collapse

    Joined:
    May 17, 2019
    Messages:
    129

    I tried it myself out of curiousity and it actually happen everytime time I attempt this
    I thought showing the Beams might help ^^"
    Not too sure I understand what's happening but the "Nomi GTX Front Pliter" is definitely at fault
     
    #970 Alzer07, Dec 16, 2021
    Last edited: Dec 17, 2021
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  11. moses72

    moses72
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 4, 2021
    Messages:
    1,564
    my vehicle selector is showing thumbnails with nothing on them for mods i dont have, and i cant turn custom configs off like i can click the button to turn it off but it doesnt work
     
    • Agree Agree x 1
  12. PainyTOXA

    PainyTOXA
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    86
    While people here post the rough edges they've found in the latest updates and hotfixes, I'm here to say:

    Thank you, Development Team, for keeping up with us. You are great. We all here appreciate all your efforts, and we all are sorry that you have to crunch heavily to make us all satisfied.
    Love you, guys and gals. In my eyes - y'all rock. Please always keep in mind that we all love all you do, and I hope that thought will get you through the darkest hours.

    I do really enjoy the updates - as everyone here - and have been enjoying them since what, 2014? 2013?... the Good Ol' 0.3 update..?

    Y'all doing your best, and have our deepest appreciation for that.
     
    • Agree Agree x 11
    • Staff Pick Staff Pick x 2
  13. Camera2004

    Camera2004
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    635
    Is there a way to fully remove fog in a map?
     
  14. surprisinguser1

    surprisinguser1
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2020
    Messages:
    520
    Yes, it is under the "Environment" menu. Go there and reduce all of the fog related sliders to zero.
     
  15. Camera2004

    Camera2004
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    635
    But the minimum fog level is 0.1 instead of 0.0 like it used to.
     
  16. surprisinguser1

    surprisinguser1
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2020
    Messages:
    520
    try typing it in manually, it should work.
     
  17. Covalence

    Covalence
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 3, 2021
    Messages:
    25
    In the hot-hotfix (is that even what you call it?) there's a Pause button on the top right of the menus when you open the game but it just goes away when you click on it.
     
  18. Camera2004

    Camera2004
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    635
    I can't manually type in there.
     
  19. Belvedere58

    Belvedere58
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 6, 2018
    Messages:
    180
    It wasn't mentioned in the hot fix notes, but the new stitching in the Burnside interior was removed, is that correct? I don't see it anymore.

    If so, that's a great change! Thanks for listening to the feedback!

    ________________________________

    Another issue is that I don't have "Use Steam Name for License Plate" checked in the options, yet it's still showing up on every new spawn vehicle.
     
    • Agree Agree x 1
  20. Akiazusa

    Akiazusa
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    25
    Although it may not linked to this update, the lubrication system on some cars seems a little inefficient in the game. In some cars,I consistently got that "starvation of oil" message while doing laps. And in some cars the engine can be damaged and fully disabled in this way just by keeping turning in one direction and driving circles. Is this normal?

    345.jpg 123.jpg QQ20211216123519.jpg 234.jpg
     
    • Agree Agree x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice