1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.24 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 2, 2021.

  1. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    623
    Where's the radial menu? It's there in the UI apps but I can't activate it.
     
    • Agree Agree x 14
  2. a plane guy

    a plane guy
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 14, 2021
    Messages:
    3,046
    my mods folder is compleatly gone..?
    but appart from that really neat update! the controls get a bit confusing but i still love it :D
     
  3. zagdima

    zagdima
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    382
    How to disable markers on a map?
     
  4. Alex [ITA]

    Alex [ITA]
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    453
    UI inconsistencies just on the main menu:
    1.png 2.png 3.png
    Mod manager and Freeroam have both 2 back buttons. The one in "Freeroam" disappears after selecting a level (on the spawn point menu) and reappears when you go back to select a different level.
    4.png 5.png
    It takes a good 10 seconds (or a background image change) for the number of mods to appear.
    Why is there no more option for a light mode?
     
  5. CrashHard

    CrashHard
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Messages:
    1,346
    the radial menu is missing when hitting ESC.
    Edit: press E to bring it up.
     
    #45 CrashHard, Dec 2, 2021
    Last edited: Dec 3, 2021
    • Agree Agree x 4
  6. mitaka_4303

    mitaka_4303
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 2, 2021
    Messages:
    36
    open options > gameplay > the fifth option is *Use mission system* uncheck that
     
    • Like Like x 1
  7. Epicness 357

    Epicness 357
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    2
    The "torquecurve" ui app works initially, but then the curve itself dissapears after I open the menu at all.
    upload_2021-12-2_20-33-18.png
    Also, after remapping quick menu to escape, in an effort to make it show up with the main menu it no longer shows up.
    It would also be nice to have a way to turn off the mission markers in freeroam.

    Other than these issues, thank you for the amazing update!!!
     

    Attached Files:

    • upload_2021-12-2_20-33-13.png
    • Like Like x 2
  8. Dauntless24

    Dauntless24
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    19
    Metric gauges in new Pessima has glowing imperial version of itself over the right texture when lights are on:
     

    Attached Files:

    • bug2.png
    • Agree Agree x 5
    • Like Like x 1
  9. Bruh_Baby

    Bruh_Baby
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    1
    You have to check the box in the UI app menu to hide in cockpit.
     
  10. JowoX90

    JowoX90
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    597
    every result i get in a time trial comes up as NO LICENSE - Custom Config even when it's a stock config with a custom plate
     
  11. get_sunny

    get_sunny
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 1, 2020
    Messages:
    2
    In the new BeamNG.drive update I cannot find the AI controller due to the new UI, also I would like to say, this new UI makes this game 10x harder for beginner players who cant find a simple thing. Also I have been playing for 2 years now and the old UI was nostalgic. It had almost remained the same since 2016. I actually find the new minimap thing very useful. But I don't like how there is different time trial things around the map. I would prefer if you could have a setting to turn these things off. The reason for all of my rambling is to say that BeamNG has been a great game. I actually have 250+ hours playing BeamNG. And I know this might sound controversial, but I honestly hate the new UI. It makes the game feel dark and dingy rather then nice and clean. What I'm trying to say is, could we get a setting that enables the legacy UI? I miss the old on already. If you can add a setting to do this, this will instantly get a lot of people to play more, I will recommend the game to my friends and more. Just please, either change this back, or offer a setting to turn it back, or else, I may never play BeamNG again.
     
    • Agree Agree x 3
  12. synsol

    synsol
    Expand Collapse
    QA Lead
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    1,443
    thanks we are fixing
     
  13. Leeloo

    Leeloo
    Expand Collapse
    The Little Engine That Could
    BeamNG Team

    Joined:
    Feb 19, 2020
    Messages:
    320
    Working on that one
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  14. rickyracer54

    rickyracer54
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 2, 2019
    Messages:
    1
    How do you turn on the under glow lights?
     
  15. Adles

    Adles
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 19, 2021
    Messages:
    8
    i cleared all cache completely, but i still can only launch thru administrator, launchign with exe/steam is still broken
     
  16. Cilria

    Cilria
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    259
    Well. Idk about you. But if you really dislike the ui. why don't you simply move on and accept the change.
    /s

    ok but more seriously. I really hope they fix a ton of stuff in the ui. The UI right now is messy and looks more like a beta
     
  17. Leeloo

    Leeloo
    Expand Collapse
    The Little Engine That Could
    BeamNG Team

    Joined:
    Feb 19, 2020
    Messages:
    320
    We are investigating this issue
     
  18. Milendur

    Milendur
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 26, 2021
    Messages:
    317
    This part of the UI stays on for me in driver cam

    asasdas.png
     
  19. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,962
    Also, after spawning custom muffler, there's some 'pipe' looking thing that's persistent even when I change to a regular muffler
     
  20. Dummiesman

    Dummiesman
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    4,631
    Camera numpad controls no longer work as the UI bindings added in this update override them.
     
    • Agree Agree x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice