1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.23 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Jun 25, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. raiiiu

    raiiiu
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 27, 2021
    Messages:
    83
    this is a problem ive had for a while now and its starting to really get on my nerves. it happened all of a sudden, there werent any added or removed mods before this happened, it just occured once i restarted beamng. none of my mods worked anymore, and ive tried almost everything to get it back up, but no luck. i found this thread and decided to share it here and see if there is anything the community on the forums can do about it, since the beamng server hasnt been able to help at all except to suggest filing a ticket (which ive done). like i said, none of the mods work, and it makes the game pretty much safe mode, and really sucks for me since i have my own mods i have to test out in beamng and have private mods that i cannot get anymore.

    i did later on find that this was the error message, and tried searching it up everywhere on google. the only results was an unresolved reddit thread with only 1 reply to it saying 'same'.


    if you wanted a bit more context or want to see more, you can go through the chain of replies here in the beamng discord server; https://discord.com/channels/710082165253079061/710083301888753756/871191316673994762
     
  2. Fastlane22109

    Fastlane22109
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 31, 2019
    Messages:
    8
  3. estama

    estama
    Expand Collapse
    Developer
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    266
    For the people that have scriptAI not moving problems, can you test with this file:
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  4. BNG-FUN

    BNG-FUN
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2017
    Messages:
    52
    Just did some testing using that file and it seems to be working properly again! Thanks for providing this fix :)

    scriptai-screenshot.jpg

    I'll post here again if I come across any further issues.
     
  5. McBeamer94

    McBeamer94
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    556
    3 things I noticed about the Cherrier FCV powertrains:

    1) About the 5-cylinder Vivace S models (S 350Q and S 410Q Arsenic), I just noticed that the slight firing delay sound, which was heard during the DCT gearchanges, is no longer heard, for whatever reason.
    Weirdly enough, this sound can still be heard in the DCT-equipped 2.0l 4-cylinder Vivace S models (S 270 and S 310 Arsenic), albeit significantly reduced in volume.
    In this video, check out the scenes with the Vivace S 410Q Arsenic. This is on version 0.21, as you'll hear, up until 0.22 we could still hear this sound loud and clear but now, on 0.23, it's gone! Why?

    Also, the epically loud backfires during gearchanges on the extremely tuned Inline-5 of the Vivace Hillclimb are gone too! Again, why?


    2) While I'm on the subject of the DCT firing delay/backfire and although this is about a year old, I'd like this loud sound effect to return in the 230S model. It was fun hearing this loud backfire effect during stationary revving, changing gears and letting off the gas to decelerate and it also distinguished the sporty 230S model from the more normal "160" version of the same 1.6 Inline-4 engine.
    (@7:37 - 7:53)

    3) I really like the fact that the FCV DCTs now have a slight "Torque Converter" effect in "R" and "D"! Please keep it this way, it's very nice! ;)
     
    #1045 McBeamer94, Aug 2, 2021
    Last edited: Sep 18, 2021
  6. The Gas Station

    The Gas Station
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    227
    A few more AI/garage to garage minor issues:
    20210731003243_1.jpg This garage location can be a total disaster with the AI. Since it's a one-way road, and extremely narrow, they cause chaos.

    20210731005451_1.jpg The AI here drive in my lane, despite having lots of room to their right. Top view: 20210731005508_1.jpg
     
  7. estama

    estama
    Expand Collapse
    Developer
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    266
    Thank you, we'll push it in the next hotfix
     
    • Like Like x 2
  8. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    5,464
    This update is having a lot of hotfixes, is it a good or bad thing?
     
  9. Shadows

    Shadows
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2020
    Messages:
    229
    I mean, it's both, right? It's good that all the issues are being fixed, but it's bad that so many issues have been spotted.
     
    • Agree Agree x 2
  10. FFIVGUY

    FFIVGUY
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 21, 2018
    Messages:
    382
    my frame rate is all over the place (30-60fps) Tried in safe mode but there was no difference and I still only get 3-4.2 fps on Vulkan.
     
  11. .nokau

    .nokau
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    95
    I found the new AO map is creating these dark spots on Lead Sled's doors since it has no door handles
    leadsled.jpg

    Also on the Miramar, the previously colorable trims on the Okudai Livery became fully painted
    miramar1.jpg miramar2.jpg miramar3.jpg
     
    • Agree Agree x 1
  12. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    5,464
    The fact that the Lead Sled has no door handles is a bigger issue here
    --- Post updated ---
    Fire extinguisher on the 200BX has a messed up texture with really weird reflections
    dadwdwad.png
     
    • Agree Agree x 2
  13. SuperAusten64

    SuperAusten64
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2019
    Messages:
    863
    It’s a common modification on lead sleds.
    B5C07EFB-A2D6-42BB-B0FE-FD98A2FF25D9.jpeg
     
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 1
  14. Tchn_Dave98

    Tchn_Dave98
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2021
    Messages:
    1
    0.23.4.1 Nummernschilder, werden nach dem Einschalten der KI Schwarz und unerkennlich. Auch können Selbst Modifizierte Fahrzeuge Nicht Mehr Auf Normalem Weg Gespawnt Werden, Sondern In Der Fahrzeug Anpassung Unter Dem Reiter "Speicher/Laden" Gespawnt Werden.
     

    Attached Files:

    • 20210805111550_1.jpg
    • 20210805111600_1.jpg
    • Agree Agree x 1
  15. a plane guy

    a plane guy
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 14, 2021
    Messages:
    1,701
    versuche den Cache zu leeren oder alle Mods zu deaktivieren.
    (habe Google Translate verwendet, sorry, wenn du es nicht lesen kannst)
    (I used google translate)
     
  16. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    442
    This is not mod related bug. I cleared cache and run safe mode and I have same issue.
     
  17. a plane guy

    a plane guy
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 14, 2021
    Messages:
    1,701
    Hmm weird mine take a but longer to load but dont stay black o_O
    --- Post updated ---
    Also has anyone noticed a massive framerate drop? Yesterday i had 127 frames with cars. On the same map i have 67 frames with same cars :confused:
     
  18. Bifdro

    Bifdro
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    135
    I met bugs in the latest version (safe mode as well and cleared cache):


    -If you press F while playing bus routes mode, the bus mode no longer usable. You have to restart your route from main menu.

    -for me, I experienced that the bus keeps playing the sound of the doors (opening doors and kneeling sounds) while driving it.
    --- Post updated ---
    Also the game crashes with "GPU not responding" while I'm in photomode (after took some pics)
     
  19. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    5,464
    This curb near the Town Industrial Area spawn is so tall, it literally rips off your bumper on a low speed crash into it
    dsaadww.png
     
  20. Can cars fly?

    Can cars fly?
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 25, 2020
    Messages:
    9
    Ai doesn't work if the script doesn't loop
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice