0.22 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Mar 29, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Acrain7

    Acrain7
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 7, 2015
    Messages:
    2,946
    Sometimes my clutch input (shift key on the keyboard) temporarily stops working, causing me to constantly grind gears until it suddenly works again. not exactly sure what fixes it, but modifying or resetting the vehicle helps sometimes. (Yes my keyboard is fully functional; the issue only appears within BeamNG)
     
  2. Geraldo_o_geral

    Geraldo_o_geral
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 30, 2021
    Messages:
    213
    i think they should make this fit better in pt-br translation
    (gravity menu)
    upload_2021-4-16_12-22-20.png
     
  3. fivedollarlamp

    fivedollarlamp
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Messages:
    2,735
    Maybe you guys need to come up with a shorter way to say "negative earth"
     
    • Agree Agree x 1
  4. XtremeMan

    XtremeMan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    28
    Another problem from 0.19 version:
    Cherrier Vivace/Tograc I4 Stage 3 Turbo blowoff sound is very loud, especially on hood camera.
    I used a vanilla BeamNG. I tried with and without Safe Mode, same result.
     

    Attached Files:

  5. Bekwennn:)

    Bekwennn:)
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 9, 2019
    Messages:
    125
    Are there any other programs in place of "NodeBeam Editor"?
     
  6. baarry5444

    baarry5444
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    414
    As far as I know, nodeSnap is an alternative; it is stated to be an improvement over NodeBeam Editor. However, the utility has yet to be released, but when it eventually does, you can use that instead.

    You can still download NodeBeam Editor on GitHub after the 0.22.2 hotfix removed it from the core files entirely. Whether or not nodeSnap would be included with the game in the future is up in the air, but seeing that the game used to come with NBE from 2016 until now, that possibility is unlikely to be ruled out.
     
    • Like Like x 3
  7. Bekwennn:)

    Bekwennn:)
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 9, 2019
    Messages:
    125
    Thanks for the answer!
     
  8. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,196
    i think it does? im not sure now
     
  9. Logan Mikael

    Logan Mikael
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    174
    In all vehicles, when you flip or rollover car and camera stay swinging, and some mods have no texture
     
  10. Rubidium

    Rubidium
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2020
    Messages:
    39
    With the last minor update, facelifted wagon LeGran now have facelifted taillights by default.
    But why are this facelifted taillights not available on the sedan LeGran ?
    No, it doesn't, at least in the 800.
     
    • Agree Agree x 1
  11. Sithhy™

    Sithhy™
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 5, 2017
    Messages:
    3,057
    Complain to the authors of those mods, not here
     
    • Agree Agree x 4
  12. Meccanizer

    Meccanizer
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    20
    upload_2021-4-16_15-56-53.png
    Don't know when this started appearing but I am getting noticeable color banding in the sky. Don't know if anyone else is having this issue, tried clearing the cache but it hasn't gotten rid of the banding.
     
    • Agree Agree x 2
  13. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,196
    The game needs better sky stuff, like the skybox etc and the transitions from day to night can be improved.... Probably in the next updates.. I hope.
     
    • Agree Agree x 1
  14. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    348
    Well, the thing is IRL you can just move shift knob where you want. You also can do this in game mapping buttons to desired gears (eg. reverse, neutral and 1-8 gear) and it's working in automatic gearboxes too (eg. 1st gear is parking in automatic). The problem is it is designed for shifters so you need hold that button. Would be nice to have option to choose gear without holding the button. It would help a lot for people who don't have shifter and are using only shift up and down option.

    So, for example, I have selected D, then I change ESC to Sport, i have M7 gear selected and rather stopping or downshifting and ruin engine to select D again I could just press one button to jump to D. When I press "shift up" it would just shift up like usual (so to S and then to M).
     
    • Like Like x 1
  15. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Engineering
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,693
    Nice find, it's a bug that it doesn't do that :) Fixed for some future update.
     
    • Like Like x 8
  16. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,196
    Hmm, I was wondering about that because the only way to do that right now is switch the transmission mode to arcade and then back to realistic as the arcade mode switches it to drive or sport most of the time.
     
  17. Meccanizer

    Meccanizer
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    20
    upload_2021-4-17_11-56-43.png

    legran and wendovers windows display these weird grass artifacts when dynamic reflections is turned on.
     
  18. a plane guy

    a plane guy
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 14, 2021
    Messages:
    1,315
    Not sure if this has bin reported or not because I can’t be bothered to read the entire thread but sometimes pressing anything on the keyboard like ctrl c or n and m for light etc just doesn’t work until you reset the car please fix it’s so annoying
     
  19. Penguin72

    Penguin72
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 11, 2020
    Messages:
    735
    I've noticed a lot of race / non street legal configurations have license plates, even though they don't need to have them and wouldn't in real life. I've compiled a full list below of configurations that unnecessarily contain license plates: (I may have missed a few)

    IBISHU 200BX
    -Drag
    ETK 800 SERIES
    -Drift
    GAVRIL BARSTOW
    -Drift
    -TrackSport
    GAVRIL BLUEBUCK
    -Drag
    -Drift
    CIVETTA BOLIDE
    -Track (Group 4)
    CHERRIER FCV
    -Tograc Amateur Rally
    -Vivace Rally Asphalt
    -Vivace Rally Gravel
    -Vivace Trackday
    GAVRIL GRAND MARSHAL
    -Drag
    -Drift
    -Track
    ETK I SERIES
    -Drift
    ETK K SERIES
    -Trackday
    BRUCKELL LEGRAN
    -Rally
    IBISHU MIRAMAR
    -Drift
    IBISHU PESSIMA (gen 1)
    -Drift
    AUTOBELLO PICCOLINA
    -Baja
    -Corse
    -Rally
    -Track
    HIROCHI SBR4
    -Hillclimb
    BURNSIDE SPECIAL
    -Drag
    HIROCHI SUNBURST
    -Offroad
    -Rally
    SOLIAD WENDOVER
    -Rally
    GAVRIL D SERIES
    -Craweler Crewcab (edit: strangely enough, this has a front license plate, but no rear license plate.)
    -Drag
    -Drift
    -Pig
    -Track
    -SuperPig
    WENTWARD DT40L
    -Hero
    -Ramplow
    IBISHU HOPPER
    -Drag
    -Crawler
    -Trackday
    GAVRIL ROAMER
    -Adventure
    -Drag
    GAVRIL T SERIES
    -Destroyer
    -Ramplow
     
    #1039 Penguin72, Apr 17, 2021
    Last edited: Apr 17, 2021
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 1
  20. Turbo49>

    Turbo49>
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2021
    Messages:
    734
    If the rally variants of the FCV are based on WRC, it is normal for them to have license plates, i think.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice