0.21 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 15, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NotYourAlpaca

    NotYourAlpaca
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    8
    I think you're just opted out of experimental features in safe mode to make sure they're not causing problems.
     
    • Agree Agree x 2
    • Like Like x 1
  2. YellowRusty

    YellowRusty
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    1,079
    Bug reports:

    screenshot_2021-01-15_23-23-44.png

    The chrome trim rings are mispositioned inside of the 6-Lug 14x7 4-Slot black steel wheels. This issue does not affect the gray variant of the same wheel.

    upload_2021-1-16_12-17-14.png upload_2021-1-16_12-20-45.png

    The roof rack of Roamer (both regular and extended body) behaves oddly in the vehicle selector, appearing as an empty drop-down box. The same problem exists with ladders and pipes on H-series roof rack.

    screenshot_2020-12-18_13-35-08.png

    This driveway near entrance to JRI industrial site leads to wall of building with no door.

    Feedback:

    screenshot_2021-01-16_10-28-29.png screenshot_2021-01-16_10-34-06.png
    The new skin for the box upfit on the H-series and D-series looks great, but I think it would be nice to add at least two more. There should be one that continues the H-series' delivery livery, and one that matches the 'BeamNG' livery on the Dry Van Trailer would be useful for promoting the game itself.

    screenshot_2021-01-16_12-29-00.png

    I'm a little surprised that the roof cargo basket isn't an option on the extended-body Roamer or H-series. Wouldn't those be ideal vehicles to mount one on?
     
  3. Johnny Wilson

    Johnny Wilson
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    89
    There has recently been moments during my gameplay with BeamNG.Drive where the FPS all of a sudden goes from 40-60 frames all the way down to 10-30 frames. What could be causing this? Sometimes the lagging lasts for a period of time before the FPS returns to 40-60 frames, or it lasts for the entire time before closing the game.
     
    • Agree Agree x 2
  4. Logan Mikael

    Logan Mikael
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    174
    in my beamng drive, apearred blue points on vehicle texture
     
  5. SuperShep1

    SuperShep1
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    2,670
    my computer used to do that, i think it was a graphics card issue
     
  6. Logan Mikael

    Logan Mikael
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    174
    and i used in my notebook
     
  7. Spython

    Spython
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    80
    The front driveshaft on D-series offroad frames starts spinning back and forth on its own, if you have an automatic transmission in gear and stand on breaks while idling. The speedometer will also jump between 1 and 3 kph, even though you are not moving an inch. Tested in safe mode to make sure it's not a mod issue.
     
    • Agree Agree x 3
  8. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,404
    \lua\ge\extensions\core\vehicle\partmgmt.lua

    In the public interface M.saveLocal appears twice.

    1.png
     
    • Like Like x 3
  9. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,716
    how does someone even notice that
     
    • Agree Agree x 5
  10. The Gas Station

    The Gas Station
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    215
    Sounds like there is an issue with the graphics card. What are your computer's specs? (mainly: CPU, RAM, GPU)? What is the Graphics settings you are using (in the game options menu)?
    Have you tried safe mode?
     
  11. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    4,301
    Could that be the reason why saving a config takes so long when you already have many configs? Or is it unrelated?
     
  12. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,404
    "Ah it's those painful eagle eyes" :oops:

    Nah, don't think so, I was actually looking for something else when stumbled upon. This function doesn't seems to be called in the same lua file so probably is used by another one. I think it's got to do with the pie menu and the save/load vehicle feature being temporarily/permanently disabled. Anyhow I think it doesn't even harms when stated twice as a table key (that's what 'M.a certain word' is) but I'm not sure. :)
     
    • Like Like x 1
  13. Kasir

    Kasir
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 27, 2018
    Messages:
    994
    Not a bug per se, but it bugs me (ba-dum tss)

    screenshot_2021-01-17_11-25-44.jpg
    This little warehouse lot by by the turbo burger intersection doesn't have a indent in the curb for the entrance, so unless you're using a car with high ground clearance, it's pretty easy to rip off your bumper or, in some cases, beach the car.
     
    • Like Like x 3
    • Agree Agree x 1
  14. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,755
    Yo it would be nice if we could fix the bug where ESC gets stuck in turns, rendering most modern cars in BeamNG unusable
     
    #754 vmlinuz, Jan 18, 2021
    Last edited: Jan 18, 2021
    • Agree Agree x 1
  15. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,404
    Regarding my post above :
    Don't know if mentioned in any update log but this seems to be working again. It does act a little strange when pressing the home button after the saved vehicle state is loaded. (car spawns somewhere in the air)
     
  16. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    4,301
    It has been working for quite a while now, as far as I remember they added it back shortly after they removed it
     
  17. 3DTunes

    3DTunes
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    306
    The ability to have the two-tone with the bed cap on the D10's is still not available.

     
    • Agree Agree x 1
  18. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1,755
    Is there any way to set SSAO settings outside of photo mode? How about to apply filters?
     
  19. FrenchFries 28

    FrenchFries 28
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    23
    Is there a known issue with RTX 3070? My game is running at about 48fps in West Coast USA at max settings and 1 car. GPU use is only at 40% and CPU is at 45% so neither is bottlenecking here.
     
    • Like Like x 1
  20. Randomgamer3210

    Randomgamer3210
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 17, 2016
    Messages:
    156
    I have an RTX3000 mobile graphics card and I also noticed lower performance in general, even with the graphics turned to the "low" setting I'm still getting way below 60fps on most maps. I used to get better performance before.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice